Dina tänder, dina rättigheter

Så här enkelt jämför du priserna för tandvård

Välkommen!

Tandpriskollen är en oberoende prisjämförelsetjänst som hjälper dig att få en bild av priser inom tandvården och göra prisjämförelser mellan olika tandvårdsmottagningar. Titta gärna på vår instruktionsvideo för att se hur du kan använda Tandpriskollen.

Priset för tandvård kan skilja stort mellan olika mottagningar eftersom det råder fri prissättning på tandvård. Så, hur kollar du hur din mottagning ligger till? Det gör du med hjälp av Tandspriskollen. Här väljer du kommun och kan sen jämföra priser mellan alla mottagningar i vald kommun, eller välja en specifik mottagning och se hur den ligger till jämfört med referenspriset, som är ett jämförpris som staten fastställt. Du kan läsa mer om referenspriset på sidan Vanliga frågor och svar.

Du kan också söka på specifik åtgärd, som till exempel rotfyllning, tandimplantat och tandprotes, eller på behandlingspaket och jämföra priserna mellan olika mottagningar.

Du kan jämföra alla tandvårdsbehandlingar som ingår i det statliga tandvårdsstödet. Estetisk tandvård, som till exempel tandblekning eller skalfasader, är inte med i Tandpriskollen, eftersom dessa behandlingar inte omfattas av det statliga tandvårdsstödet.

TLV logo

Om tjänsten

Tandpriskollen är en oberoende tjänst från Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket