Så fungerar tandvårdsstödet

Det statliga tandvårdsstödet

Det statliga tandvårdsstödet omfattar vuxna personer från det år de fyller 24 år och innehåller allmänt tandvårdsbidrag, högkostnadsskydd och särskilt tandvårdsbidrag.

Allmänt tandvårdsbidrag

Det allmänna tandvårdsbidraget (ATB) är 300 kr per år för personer som är 30 – 64 år. För personer som är 24 – 29 år och 65 år eller äldre är ATB 600 kr per år. ATB kan sparas i högst två år.

Högkostnadsskyddet

Högkostnadsskyddet innebär att du bara behöver betala en del av kostnaden själv. Du kan läsa mer om det statliga tandvårdsstödet hos Försäkringskassans hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Det finns också mycket att läsa om tandvård på 1177.se Länk till annan webbplats..

Särskilt tandvårdsbidrag

Det särskilda tandvårdsbidraget (STB) är 600 kr per halvår (1 januari och 1 juli varje år). STB lämnas till vissa patientgrupper med sjukdom eller funktionsnedsättning och som har risk för försämrad tandhälsa. STB kan användas för betalning av undersökningar och förebyggande tandvård. STB kan delas upp och användas vid flera besök men måste utnyttjas inom det halvår som avses.

Till toppen